Michael Jackson

Michael Jackson

Michael Jackson kétségtelenül a ’80-as évek legnagyobb popsztárja volt és természetesen egyike a valaha leghíresebb előadóknak. Kezdetben Jackson legyőzhetetlen erővel birtokolta mindazt, ami őt világsztárrá tette: egy azonnal felismerhető hang, káprázatos tánc mozdulatok, zenei sokoldalúság jellemezte őt. Az 1982-es kasszasiker, a Thriller a világon legtöbb albumot eladó énekesé tette őt, és ezzel elsőként vált fekete bőrű előadó az MTV sztárjává. Ahogy Jackson karrierje egyre inkább a szédítő magasságokba ívelt, úgy lett figyelmes a média különös szeszélyeire, gyakran írták róla, hogy ő még mindig gyermeklelkű, aki nehezen viseli a sztársággal járó felhajtást. Különös dolgai 1993-ban botrányba torkolltak, mikor azzal vádolták, hogy egy 13 éves kisfiút molesztált. Bár a vádakat mindvégig tagadta, a peren kívüli megegyezés a gyermek családjával, foltot hagyott imázsán. Ezután hiába próbált zenei karrierjére koncentrálni, a magánélete mindig jobban érdekelte a közönséget, mint a munkássága. Legyen ő pop ikon vagy bulvár sztár, Jackson mindig is nagyobb lesz, magánál az életnél is!
Michael Joseph Jackson 1958. augusztus 29-én született Gary-ben (Indiana, USA). Ötödik gyermeke volt szüleinek. Édesapja, Joe Jackson acélmunkás volt. Michael tehetségét nagyon korán felismerték. Szigorú gyermekkora volt, édesanyja megrögzött követője volt a Jehova Tanúi gyülekezetnek, édesapja pedig már-már betegesen fegyelmezte gyermekeit.
Joe 1962-ben kezdte el szervezni a családi zenekert három idősebb fiával, Michael pedig a következő évben csatlakozott hozzájuk. Rajongása Bobby Brown iránt segítette abban, hogy fiatal kora ellenére a csapat középpontjává váljon. A Jackson 5 1968-ban a Motown kiadóhoz szerződött, majd a következő év októberében kiadták első dalukat, ekkor Michael még csak 11 éves volt.
1970-ben az „I want you back”, az „ABC”, a „The love you save” és az „I’ll be there” is a slágerlisták élén végzett. Ezzel a Jackson 5 lett az az együttes, amelyiknek a kezdő négy slágere mind első helyen végzett a toplistákon.
1971-ben a Motown kezdeményezte Michael szóló karrierjét és a „Got to be there”, a „Bobby’s day’s”, a „Rockin Robin” és a „Ben” is a top ötben landolt.
1975-ben még a Motown-nál kiadta a negyedik albumát, majd ő és bátyjai is átszerződtek az Epic kiadóhoz és nevüket Jacksons-ra változtatták.
1977-ben Jackson főszerepet kapott egy film musicalben, Diana Ross oldalán. A film csak fekete bőrű szereplőket foglalkoztatott és az Óz, a csodák csodája c. film feldolgozása volt.
Michael itt találkozott Quincy Jonessal, aki producerré vált a nemsokára megjelenő Off the wall című albumán. Az album hibátlan egyvelege volt a funkynak, disco popnak, soul-nak és szentimentális pop balladáknak. Ez a lemez platina albummá vált (több mint 7 millió eladott példányt jelent). Emellett Jackson hűséges maradt testvéreihez és a csapattal maradt.
A csapat azonban nem tudta tartani a tempót Michael egyre növekvő népszerűségével.
1982-ben megjelent a Thriller című albuma, ami máig is sikeres. Ezen az albumon együtt dolgozott például Paul McCartney-val, erről az albumról került ki a „Billie Jean” és a „Beat it” is. Jackson sikere továbbá annak is köszönhető volt ebben az időben, hogy debütáló dalaihoz videoklipet is készített, melyeket az MTV éjjel-nappal játszott.
1983-ban a Motown kiadó 25.-ik évfordulójára rendezett ünnepségen bemutatta világhírű „moonwalk”-ját, ami azonnal védjegyévé vált, csakúgy, mint a „vokális csuklás” és a fehér kesztyű.
A Thriller több, mint két évig szerepelt a slágerlistákon. A világon ebből a lemezből adtak el a legtöbbet, az USA-ban 25 millió példányt, a világ többi részén pedig kb. 20 millió példányt.
Természetesen Jackson számtalan díjat nyert eközben, egy Grammy díjátadón 8 díjat is besöpört egy éjjel.
1984-ben Michael csatlakozott bátyjaihoz egy utolsó albumra, melynek címe Victory volt.
A következő évben Jackson és Lionel Richie megírta közösen a „We are the world” című számot, melynek bevételeit az afrikai éhezők megsegítésére szánták.
Rémhírek azonban már ekkor szárnyra kaptak Jackson magánéletéről. Szégyenlőssége és a megmagyarázhatatlan visszahúzódása az interjúktól még több találgatásra adott okot.
Néhányan azt állították, hogy hormonkezeléseken esett át, hogy megtartsa fiatalságát, melynek ékes bizonyítéka lányos, puha hangja. Számos plasztikai beavatkozáson esett át, bőre pedig egyre inkább világosabbá, fehérebbé vált. Jackson azzal cáfolta azt a híresztelést, miszerint fekete bőrű előadóból fehérré kíván válni, hogy egy betegségben szenved, mely pigment hiányossá teszi a bőrt és fehér foltokat hagy fekete bőrén.
Kaliforniában vásárolt egy hatalmas birtokot, melyet Neverland-nek nevezett el és telis-tele rakatta vidámparki játékokkal és állatokkal. Rajongói szerint az énekes elveszett gyermekkorát kereste otthonában.

Miközben Jackson elég hosszú szünetet tartott két album megjelentetése között, maradt ideje arra, hogy kipróbálhassa magát a filmes világban. Együtt dolgozott George Lucas-sal és Francis Ford Coppola-val egy 3 dimenziós kisfilmben, melyet 1986-ban kezdtek el vetíteni a Disney vidámparkok IMAX kivetítőin. A film 12 évig volt porondon. Ezután Jackson visszatért Quincy-vel a stúdióba és 1987-ben megjelentették a Bad című albumot. Az albumot hatalmas várakozás várta a Thriller sikerei után. Természetesen első helyen debütált a slágerlistákon és az albumról kimásolt öt dal is első helyen végzett ( „I just can’t stop loving you”, „Bad”, „The way you make me feel”, „Man in the mirror”, „Dirty Diana”). Ezzel Jackson megint történelmet írt. Turnéra indult albumával és 8 millió példányt adott el.
Ezután megint egy hosszabb szünet következett, mialatt szakított Quincy-vel és Tedd Riley-vel kezdett el dolgozni. A brit bulvár ekkor már csak „Wacko Jacko”-nak (Dilis Jackonak) szólította az újságok hasábjain.
1991-ben azonban új nevet kapott Jackson, még pedig nem kisebb megtiszteltetés érte, minthogy a „King of pop” (a pop királya) címet viselhette. Ekkor jelent meg Dangerous című albuma, ami a már Jacksontól megszokott első helyen debütált. Az album vezető slágeréhez a „Black or white”-hoz, egy véleményeket megosztó videoklip is készült, néhány kritikus szerint a videokliphez tartozó kisfilmben Jackson erőszakosan viselkedik( üvöltözik, kocsi ablakokat tör be…), mely rossz hatással lehet a fiatal rajongóira.

Ekkorra már nyilvánvalóvá vált, hogy az énekes jobban szereti a gyermekek illetve a tinik társaságát, mint a felnőttekét. Gyakran hívott meg gyermekeket a neverland-i birtokára és élvezte az önfeledt játszadozást velük.
1993-ban meggyanúsították azzal, hogy a birtoka egyik állandó vendégét, egy 13 éves fiút molesztált. Természetesen hatalmas média cirkusz keletkezett. A világon szinte mindenhol bolondnak, nem beszámíthatónak könyvelték el Jacko-t. Az énekes peren kívül 18- 20 millió dollárt adott a fiú családjának. Ráadásul ekkor rehabilitációra vonult fájdalomcsillapító gyógyszerekhez fűződő függősége miatt. Az emberek többsége ekkor úgy gondolta, valóban bűnös.
1994-ben, nem sokkal a molesztálási botrány után feleségül vette Lisa-Marie Presley-t, akivel csupán 19 hónapig tartott házassága. Az emberek azt gondolták, hogy csak azért házasodott meg, hogy elterelje a figyelmet a botrányairól és visszaállítsa imázsát.

1995-ben újra karrierjére próbált koncentrálni, megjelentette a HIStory című dupla lemezes albumát. Az egyik lemezen új anyagok voltak, a másikon pedig legnagyobb slágereit gyűjtötte össze. Természetesen az album első helyen debütált, de mivel már a rajongói rendelkeztek régebbi slágereivel, az új anyag pedig nem volt annyira ütős, nem érte meg számukra megvásárolni a dupla lemezes albumot. Egy-két nagy sláger azért kikerült az albumról, pélául a húgával, Janet-tel készített duett, a „Scream”, mely top ötben landolt és a „You are not alone”, mely a Billboard Hot 100-ban az első helyre ugrott. Ezen kívül a HIStory csalódás volt. Ráadásul az énekes rosszul lett egy próbán és kórházba szállították, majd az Eagles’ együttes Greatest Hits albuma fenyegette meg Jacksont, hogy túlszárnyalja a Thriller amerikai sikereit. Jackson azonban ragaszkodott popkirályi címéhez, a HIStory borítójára például egy hatalmas Jackson szobrot tetetett, a ’96-os BRIT zene díjátadón, pedig Messiásnak öltözve jelent meg.
Az 1997-ben megjelent Blood is ont he dancefloor című remix albuma nem érte el a platina eladási értéket.

1996-ban újra házasodott Debbie Rowe nővérrel és a házaspárnak a következő két évben született két gyermeke: egy fiú, Prince Michael Jackson Jr. és egy lány, Paris Michael Katherine Jackson. Michael és Debbie 1999-ben elváltak.
2001-ben, karrierjének 30. évfordulóján hatalmas koncertet adott a Madison Square Garden-ben, ahol több híresség fellépése mellett újra összeállt a Jacksons.
Új albuma, az Invincible 2001-ben jelent meg és hamar dupla platinává vált. Erről az albumról került ki a „You rock my world” és a „Butterflies” is. Az ebben az évben történt szeptember 11-i tragédia megemlékezésére megjelentette a „What more can I give” című számot, melyhez videót is készített. A videót azonban töröltette a Sony, mikor kiderült, hogy a főgyártó a pornóiparban dolgozott. Jackson és a Sony igazgatója, Tommy Mottola több millió dolláros sajtóháborúba kezdett, majd az ügyet a Jacksont pártolók azzal fejezték be, hogy a Sony rasszista indíttatásból bánt így az énekessel.

Ezután Jackson karrierje hanyatlani kezdett különös viselkedési szokásai miatt. Lemondta turnéját, és mikor a cég beperelte emiatt, ő késve érkezett a tárgyalásra. Mikor levette orvosi maszkját, ami addigra már szintén védjegyévé vált, észrevették, hogy az énekesnek nincs orra! Orra helyén egy lyuk tátongott, mely egy elrontott plasztikai műtét eredménye lett.
Pár nap múlva német rajongóit sokkolta, mikor a szálloda erkélyéről üdvözölte az őt váró tömeget és 11 hónapos kisfiát (Prince Michael II) egy kézzel kilógatta az erkélyről. Az énekes pár nap múlva bocsánatot kért tettéért, azt mondta, hogy csak az izgalom hatása miatt tette, de ekkora már senki sem tekintett rá úgy, mint a pop királyára.
2003-ban lefoglalták neverland-i birtokát és újabb molesztálási üggyel vádolták. 2005-ben kezdődött a per, melyben felmentették. Ez után Bahrain-be költözött, hogy újra zenei karrierjére koncentráljon. 2006-ban jelent meg a Visionary címet viselő dvd-szettje, mely a legnagyobb slágereit tartalmazta videóklippel együtt. 2007-ben olyan hírek kaptak szárnyra miszerint még abban az évben visszatér egy új albummal.

Linkek

Ben Ben 1972 Motown
Got to Be There Got to Be There 1972 Spectrum
Music & Me 1973 Motown
Forever, Michael 1975 Motown
Off the Wall Off the Wall 1979 Epic
Thriller Thriller 1982 Epic
Bad Bad 1987 Epic
Dangerous Dangerous 1991 Sonic Sounds
Invincible Invincible 2001 Sony

3 éve ment el Michael Jackson

3 éve ment el Michael Jackson

A pop koronázatlan királya 50 éves korában halt meg 2009-ben.Az 1958-ban, az Indiana állambeli Geryben született ikon a zenei élet meghatározó személyisége, mintegy 40 évet volt jelen a poppiacon, amíg a halál el nem ragadta.

Michael Jackson 2008-ban töltötte be az 50. életévet és 2009. június 25-én hunyt el. Karrierje páratlan volt. Ismerd meg pályafutásának fontosabb állomásait.

Gyermekkor:
Michael Jackson 1958. augusztus 29-én született Indiana állam Gary városában. Kilenc gyermek közül a hetedikként látta meg a napvilágot. Előtte született Maureen, Jackie, Tito, Jermaine, LaToya és Marlon, utána pedig Randy és Janet. Édesapjuk, Joe Arkansasból származott, míg édesanyjuk Katherine Scruse Alabamában született.

A család akkoriban szinte napról-napra élt, Joe acélmunkásként dolgozott, és Katherine sem keresett jól, mint az egyik helyi áruház eladója. Ezzel ellentétben otthon mindig jó volt a hangulat, a család sokat zenélt, s a kis Michaelt is mindig esti éneklés mellett altatták el.

A legendák szerint Joe egyik nap rajtakapta a gyerekeket, amint éppen a hangszereivel játszanak. Joe a barátaiból álló csapatot, a "The Falcons"-t vezette, és nem szerette volna, ha a gyerekek tönkreteszik a drága eszközöket. Azon a napon viszont egyenesen ráparancsolt gyermekeire: ha egyszer már elővették a hangszereket, akkor mutassák is meg, hogy mit tudnak! Ő maga lepődött meg a legjobban, amikor saját gyermekeiben az ösztönös tehetség jeleit látta meg. Ekkor vette a fejébe, hogy sztárt farag a kölykökből, kerüljön az bármibe is. Semmilyen eszköztől nem riadt vissza, állítólag gyakran néhány pofonnal marasztalta a gyerekeket a próbákon.

Jackson 5:
1963-tól tudunk arról, hogy a család folyamatosan próbált betörni a zenei életbe, először "The Jackson Family" néven, később pedig az 5 testvér (Michael, Jackie, Tito, Marlon és Jermaine) "Jackson 5" néven.

A sztárrá válás rögös útja eleinte véget nem érő próbákról szólt. Majd több sikeresen lezajlott tehetségkutató verseny után a környék nagyobb városainak klubjaiban léptek fel. Első lemezszerződésüket egy helyi kiadótól, a Steeltown Recordstól kapták 1968-ban, ahol végre bakelitlemezen is megjelenhetett a csapat első dala, a "Big Boy".

Az igazi szerencse 1969-ben érte a csapatot, amikor a Motown, Amerika akkori legnagyobb "fekete" lemezkiadójának egyik embere felfigyelt a kis családi vállalkozásra. Természetesen egyből szerződtették az akkorra már szinte profivá érett gyerekeket, s a továbbiakban, mint a Motown első számú sztárjait szerepeltették őket. Michael ekkor mindössze 11 éves volt.

Az átütő sikert az 1970-ben megjelent "ABC" című album jelentette, amely Diana Ross segítségével egy csapásra a nagy sztárok közé emelte a Jackson 5-ot. Több híres műsorban szerepeltek, saját szombat reggeli rajzfilmjük lett a TV-ben, sikeresebbnél sikeresebb koncerteket tartottak, s lassan egész Amerika a Jacksonoktól zengett.

Mindez együtt járt a sztárság elviselésével, az állandó elzártsággal, a rajongók eszement támadásaival is, amit Michael minden testvérnél nehezebben viselt. Zárkózott lett, interjút szinte soha nem adott, a nyilvánosság elől a munkába menekült. Ezek a gyerekkori élmények egy életre meghatározták Michael személyiségét.

A gyerekek már ekkor tagjai voltak a "halhatatlan szórakoztatók nagy közösségének", gyakran léptek fel Elvis Presleyvel és Sammy Davis Jr.-al egy műsorban, a közelükben lakott Fred Astaire és Frank Sinatra is. Az újabb nagy sikerű lemezek után első tengerentúli koncertjük alkalmával hatalmas tömegek özönlöttek a koncerthelyszínekre, a Jackson 5 megdöntötte a Beatles együttes több rekordját is. Angliában egy akkor még ismeretlen fiatal zenész, Elton John volt a csapat előzenekara, aki később Michael jóbarátja lett.

The Jacksons:
Megannyi siker után a 70-es évek közepén úgy tűnt, hogy a Jacksonok más sikeres csapathoz hasonlóan a feledés homályába merülnek. Ám ekkor jött a nagy váltás: átigazoltak az Epichez, valamint nevet váltottak. Ők lettek a "The Jacksons". Ettől kezdve már Jackie is a fiúkkal tartott, ellenben Jermaine maradt a Motownnál és elvette a cég vezetőjének, Berry Gordynak a lányát. Az akkor még kis kiadónak számító Epicnél mindenben a fiúk kedvére tettek, nagyobb volt a művészi szabadságuk és természetesen a gázsijuk is.

A The Jacksons több sikeres lemezt is kiadott és nem csak sikerült elérni korábbi sikereiket, hanem meg is fejelték azokat. Az igazi aduászt koncertjeik jelentették, amelyeken élőben is bizonyíthatták tehetségüket. Ezekre hosszú időn keresztül volt lehetőségül saját varieté műsorukban, ami "The Jacksons Show" címen futott a 70-es években.

Michael ebben az időben hihetetlen változásokon ment keresztül. Nemhogy nem foglalkozott az akkoriban a zenészek között általánosnak számító kábítószerezéssel, de tartva magát vallásához alkoholt sem fogyasztott és vegetáriánus lett. Ettől teljesen lefogyott, arcvonásai megváltoztak. Hátrahagyva az afrofrizurát rövidre vágatta a haját és egy új stílus megteremtésébe kezdett.

Thriller:
Már 1971-ben megjelent Michael első szólólemeze, amelyet ugyan a Motownnál készítettek el, a többi fiú mégsem vett részt a munkában. Miután a "Ben" című album Golden Globe díjat kapott egyértelművé vált, hogy Michael Jackson egyedül is meg tudja állni a helyét, nincs szüksége senki másra. A nagyobb sikerekre azonban még várni kellett.

A testvérektől való elszakadás 1978-ban kezdődött, amikor Michael filmet forgatott "The Wiz" címmel. Majd 1979-ben megjelent az "Off The Wall" című szóló nagylemeze, amely minden idők legsikeresebb fekete albuma lett. A sikerben nagy része volt a zenészlegenda Quincy Jonesnak, aki később több produkcióban segédkezett Michaelnek.

21 évesen Michael Jackson a világ legsikeresebb fekete előadójává vált. Hogyan tovább? Először is menedzsert váltott, apja már nem tudta megfelelően ellátni ezt a feladatot. 1980-ban turnéra indult testvéreivel, amely hatalmas sikert aratott. 1982-ben dalt írt Diana Rossnak, lemezt készített Steven Spielberg "E.T." című filmjéhez, majd 1982. december 1-én boltokba került a régóta várt "Thriller" című album.

Mindenki előtt ismertek a Thriller aratta sikerek. Michael teljesítménye ezentúl csak szuperlatívuszokban volt mérhető, az egész szakma fejet hajtott tehetsége előtt. A lemez sikerének titkai között említik azt, hogy Michael összeállt egy duettre Paul McCartneyvel, akinek segítségével a fehér közönséget is sikerült megszólítani, valamint, hogy Michael és az Epic közös ötleteként a dalokat forradalmian új módszerrel jelentették meg: az egyik még le sem került a listákról, a másik máris ott volt, s így a kettő egymást támogatta.

A Thriller mára már 104 millió eladott darabbal büszkélkedhet, ezzel minden idők legtöbb példányban elkelt zenei anyagává vált. A dalokhoz készült videóklipek új stílust teremtettek, az embereket pedig teljesen lenyűgözték. Ezeket eredetileg a kiadó ellenezte a nagy költségvetésük miatt, később maga a sztár ragaszkodott hozzájuk és a saját zsebéből fizette ki a költségeket. Michael bezsebelt minden létező díjat, elért minden elképzelhető magasságba. A szakma értetlenül állt a jelenség előtt, nem tudták pontosan megmagyarázni a siker titkát.

Időközben Michael egyre visszavonultabban élt, ritkán mutatkozott a nyilvánosság előtt, akkor is csak testőrök gyűrűjében, interjút egyáltalán nem adott. Különösnek tűnő szokásaival, külsejének változásával a sajtó minden más sztárnál többet foglalkozott. Magánéletébe azonban továbbra sem volt könnyű betekinteni.

1984-ben Michael kitüntetést kapott Ronald Reagentől. Ugyanebben az évben új albumot jelentetett meg testvéreivel, világ körüli turnéra indult velük, majd hozzákezdett, hogy kicsit átformálja a zeneipart. Persze csak miután kiheverte annak a Pepsi reklámnak a forgatását, amelynek során komoly égési sérüléseket szenvedett el a fején.

1985-ben Lionel Ritchivel közösen megírta a "We Are The World" című dalt, amelyet a kor legnagyobb popsztárjaival együtt énekeltek lemezre egyetlen éjszaka alatt. A bevételeket afrikai országok megsegítésére használták fel. Ugyanebben az évben Michael megvásárolta az "ATV Music Publishing"-et, amely többek között a legtöbb Beatles dal szerzői jogtulajdonát tartalmazza. Emiatt a szakma egyenesen felhördült, sőt az évtized üzletének nevezték a majdnem 50 milliós felvásárlást.

Bad:
1986-ban Jackson a stúdiókba vonult, hogy elkészítse új albumát. Közben újabb hírrel nyűgözte le a reklámipart: 15 millió dolláros exklúzív szerződést kötött a Pepsivel, valamint a Pepsi lett Michael első szóló turnéjának szponzora is. Az új album "Bad" néven 1987-ben került a boltokba, és hatalmas sikert aratott. A legtöbb "number one" szám erről az albumról került ki, az előrendelésekkel egyenesen a "Guiness Rekordok Könyvébe" került a lemez. Michaelt ebben az időben kezdték el úgy emlegetni, mint a "Pop Királyát".

Michael 1988-ban végre kiadta önéletrajzi írását "Moonwalk" címen Jacqueline Kennedy segítségével, majd egy filmet is megjelentetett "Moonwalker" címmel, amely parádés módon ötvözte magában a zene, a tánc, valamint a valóság és a fantasztikum minden elemét. Ezt a filmet megelőzte egy csak a Disney parkokban vetített film, az "EO kapitány", amelyben Michael nemcsak szerepelt, hanem dalokat is írt. A filmben közreműködött George Lucas, Francis Ford Coppola és Angelica Houston is.

Mindeközben Jackson hatalmas összegeket költött jótékonykodásra, hol egy csekket adott át Diana hercegnőnek, hol pedig egy egész koncert bevételét ajánlotta fel gyermekkórházaknak.

A 80-as évek végén Michael leginkább a koncertezéssel volt elfoglalva, világkörüli turnéja közel 2 éven keresztül tartott. Emellett elkezdte felépíteni saját kis birodalmát Kaliforniában, amelyet "Neverland Valley Ranch"-re keresztelt. Gyakran mutatkozott díjátadókon és különböző társadalmi eseményeken. A 90-es évek elejére megnőtt az üzleti élet iránti érdeklődése. Saját parfümöt, plüss állatokat dobott piacra, majd több saját céget is útjára indított.

Dangerous:
1991-ben jelent meg a "Dangerous" album, amelynek az a nehéz szerep jutott, hogy felülmúlja a korábbi évek sikereit. Michael a 80-as évek végén sem unatkozott, hiszen könyve bestseller lett, kitüntetést kapott Bush elnöktől, illetve megépítette saját szórakoztatóparkját, amely neverlandi birtokán működött. Időközben menedzsert váltott, s Michael igyekezett minden ügyét a saját kezébe venni.

Az új albumhoz készült klipek minden sikert felülmúltak. Az MTV díjat nevezett el Michael Jacksonról, hogy kifejezzék tiszteletüket a művész előtt. Időközben se szeri, se száma nem volt az életműdíjaknak, kitüntetéseknek. 1992-ben Michael életre hívta a "Heal The World" alapítványt, amely a működése alatti években több millió dollárral támogatta az arra rászoruló gyermekeket a Föld minden pontján. Michael még ez évben koncertkörútra indult, ami az egész világot felrázta.

A "Black or White" című videóklip hatalmas sikert aratott és új korszakot nyitott a morphine eljárással (képek egymásba olvasztása). A "Remember The Time"-ban olyan sztárok szerepeltek, mint Eddie Murphy, Imane és Michael Johnson. Hogy a kosarasoknál maradjunk: Michael másik klipjében, a "Jam"-ben Michael Jordannal, a kosárlabda legnagyobb sztárjával forgatott.

1993-ban Jackson minden figyelmét a TV kötötte le. Élő interjút adott Oprah Winfreynek birtokáról, amely az ABC TV legnagyobb sikere lett, valamint a 4. legnézettebb műsor Amerikában. A Super Bowl félidejében tartott előadása pedig egyenesen a legnézettebb műsor lett az amerikai televíziózás történetében.

Ugyanebben az évben szörnyű vádak érték Michaelt. Egy 13 éves fiú azt állította, hogy a sztár szexuálisan zaklatta őt. Michael mindvégig hangoztatta ártatlanságát, azonban miután a sajtó meghurcolta őt nem látta értelmét tovább harcolni. Idegösszeomlást kapott, majd Londonban drog függőség miatt kezelték. Visszatérve az Egyesült Államokba arra utasított ügyvédeit, hogy minél hamarabb vessenek véget a botránynak.

1993-ban Michael, ha tehette inkább nem mutatkozott. Többek között Elton John rejtegette őt a házában a vérszomjas sajtó elöl. Ezután következett néhány exklúzív interjú, majd Michael nekilátott következő albumának elkészítéséhez, amelyben dühét, elkeseredettségét szerette volna kiadni. Saját lemezcéget alapított "MJJ Music" néven, amely a Sony-n belül működik. Ezen keresztül már teljes egészében ő látja el a produceri feladatokat a következő nagylemezén.

1994-ben Michael mindenki meglepetésére házasságot kötött Elvis Presley lányával, Lisa Presleyvel. Nászutasokként első útjuk Budapestre vezetett, ahol pár kellemes napot töltöttek el. A házasság 1.5 évig tartott, a felek viszont barátokként váltak el egymástól.
Az évek folyamán jó barátság alakult ki Jackson és Bill Clinton között, Michael a 90-es években kétszer is kampányolt a politikus mellett.

forrás:zene.hu

0
Your rating: Nincs

American Awards: Michael Jackson négy posztumusz díjat kapott

American Awards: Michael Jackson négy posztumusz díjat kapott

A nyáron elhunyt popsztár, Michael Jackson az amerikai zenei díjak történetének legelismertebb zenészévé lépett elő: pályafutása során összesen 23 díjat szavaztak meg számára. Vasárnap este a pop-rock, valamint a soul, rhythm and blues kategóriában választottál meg az év legkedveltebb férfi előadóművészének, Number Ones című 2003-as válogatáslemeze szintén díjat kapott mindkét zenei kategóriában.
A néhai sztár díjait testvére, Jermaine vette át, aki csillogó fehér kesztyűt viselve emlékeztetett fivérére.
forrás:kultura.hu

0
Your rating: Nincs

Békéltető testülethez fordulhatnak az átvert nézők - botrányba fulladt a "Jacko-show"

Békéltető testülethez fordulhatnak az átvert nézők - botrányba fulladt a "Jacko-show"

Békéltető testülethez, végső soron pedig bírósághoz fordulhatnak azok, akik több tízezer forintot fizettek a botrányba fulladt hétvégi budapesti koncertért, a Michael Jackson emlékének szentelt "The Ultimate Trhiller Show-ért" - tudta meg a HavariaPress. A szombaton este megtartott, hónapok óta, a morbid 100% "Live" felirattal hirdetett koncert a 13-20 ezer forintot kifizető nézők szerint kritikán aluli volt. A meghirdetett fellépők, mint a közelmúltban elhunyt popcsillag két háttérvokalistája, négy zenésze, egykori koreográfusa és négy táncosa, meg sem jelentek a színpadon. A nézők jelentős része már a koncert közben elhagyta a SYMA csarnok nézőterét, s megpróbálta a szervezőktől visszakövetelni a jegyárat. Mivel azonban nem jártak sikerrel, tucatjával fordultak az ügyben a fogyasztóvédelemhez. A Közép-Magyarországi Fogyasztóvédelmi Egyesület szerint egyértelmű, hogy a koncertet szervező cég hibásan teljesített, azaz nem a szerződésben és reklámjában vállaltakat szolgáltatta, ezért a fogyasztók követelhetik jegyáruk egy részének, vagy teljes egészének visszatérítését. Amennyiben erre a cég nem hajlandó, úgy a nézők a bírósági út hosszadalmas és költséges eljárását elkerülve békéltető testülethez fordulhatnak

0
Your rating: Nincs

Egy éve halt meg Michael Jackson

Egy éve halt meg Michael Jackson

Világszerte tartanak virrasztásokat, megemlékezéseket pénteken abból az alkalomból, hogy éppen egy éve halt meg Michael Jackson. A popkirály 50 éves korában tavaly június 25-én hunyt el los angelesi házában gyógyszer-túladagolás miatt.

Világszerte tartanak virrasztásokat, megemlékezéseket pénteken abból az alkalomból, hogy éppen egy éve halt meg Michael Jackson.

A popkirály 50 éves korában tavaly június 25-én hunyt el los angelesi házában gyógyszer-túladagolás miatt.
Jackson-rajongók ezreit várják a Glendale-ben lévő Forest Lawn temetőben, ahol számos hollywoodi híresség mellett fekszik Michael Jackson is: ide temették a sztárt aranykoporsójában tavaly szeptemberben. A helyi illetékesek már felkészültek a rohamra és közölték: a rajongók nem mehetnek be a temetőben lévő Jackson-emlékhely épületébe, csak elsétálhatnak mellette.
Michael Jackson családjának encinói birtokánál már napok óta koszorúk és virágok ezrei állnak halomban: a popkirály famíliája közölte, hogy ők csak egy hivatalos megemlékezést tartanak. Az énekes édesanyja, a 80 éves Katherine Jackson egy emlékszobrot avat majd fel Michael Jackson szülőházánál, az Indiana-állambeli Gary-ben.
Eközben Tokióban 50 rajongó 1100 dollárt is hajlandó volt fizetni csak azért, hogy együtt aludjanak a popkirály személyes tárgyaival péntek este a Tokió-toronyban lévő Neverland Gyűjteménynek helyet adó teremben.
Az egyik Beverly Hills-t szállodában szintén megemlékezést tartanak majd szombaton Forever Michael (Michael örökké) címmel, amelyre a Jackson-család néhány tagját is várják.
Az utóbbi napokban egyébként több új hír is napvilágot látott a Michael Jacksonnal kapcsolatban: édesanyja, Katherine Jackson múlt vasárnap elárulta, hogy a popkirály két gyereke - Prince és Katherine - szeptembertől iskolába megy - életükben először. Eddig otthon, magánórákon tanultak.
A Billboard zenei szaklap pedig azt közölte, hogy Michael Jackson halála óta a sztár vagyona több mint egymilliárd dollárral nőtt, így minden adósságát sikerült törlesztenie.

0
Your rating: Nincs

Elhunyt Michael Jackson

Elhunyt Michael Jackson

Az énekest szívleállás miatt szállították kórházba, a TMZ híroldal szerint az orvosok már nem tudtak segíteni rajta. Az LA Timesnak kórházi források megerősítették a sztár halálhírét.
A TMZ Los Angeles-i bulvárlap információi szerint szívroham gyanújával kóráhzba szállították michael Jackson, aki a kórházban meghalt. Michael Jackson már eszméletlen volt, és nem lélegzett, amikor a mentők megérkeztek Holmby Hills-i otthonába, közölte az AFP. A mentők szóvivője csak annyit mondott, hogy a beteget a UCLA Medical Centerbe szállították. A TMZ információi szerint a kórházban az orvosok már nem tudták megmenteni.

Később a LA Times is megerősítette a sztár halálhírét, majd magyar idő szerint éjjel fél kettőkör a megyei halottkém hivatala is bejelentette, hogy Michael Jackson halott. A halottkém szerint a halál időpontja helyi idő szerint délután 2 óra 26 perc, az elsődleges szakértői vélemények szerint a halál oka a keringés összeomlása volt. A halottkém szerint azonban pontosabbat csak a boncolás után lehet majd mondani.
jackolive

A CNN értesülései szerint Michael Jackson családtagjai a kórházban voltak a halál után egy órával, ahol akkor már több száz rajongó gyűlt össze. Többen mécseseket és virágokat helyeztek el a kórház bejáratánál. A CNN képei alapjén nem csak Los Angelesben, de például Harlemben is az utcán emlékeznek az emberek Michael Jacksonra.

Az elmúlt hónapokban a sajtó Michael Jackson nagy visszatérésétől volt hangos, az énekes Londonban akart stadionkoncertet adni, később már tíz állomásos turnéról volt szó, amely folyamatosan újabb helyszínekkel és időpontokkal bővült. Közben a sajtó arról írt, hogy az énekes bőrrákban szenved, állandó fájdalmai vannak, evési problémákkal küzd, és krónikus gyomorvérzése is van.

Ian Halperin brit újságíró orvosi szakvéleményekre hívatkozva azt állította, hogy a sztárnak sürgős tüdőátültetésre lenne szüksége, szinte teljesen megvakult, csak tolószékkel képes közlekedni, illetve, hogy súlyosbodott vitiligó nevű, pigmenthiánnyal járó betegsége.

Michael Jackson már öt évesen fellépett testvéreivel, az első igazi sikereket azonban akkor érték el, amikor 1967-ben megnyertek egy tehetségkutatót Harlemben. Ezután szerződtette le őket a Motown, az egyik legnagyobb, fekete művészeket futtató kiadó, ahol 1976-ig tizenegy albuma jelent meg az együttesnek. A Motownnál több mint 100 millió lemezt adott el a Jackson Five, majd 1976-ban az Epichez igazoltak, szerzői jogi viták miatt már The Jacksons néven.

Michael Jackson az együttes szétesése után fimszerepet kap az Ózban, ahol Diana Ross partnere lesz. Első szólólemeze 1979-ben jelent meg Off the Wall címen, amiből világszerte húszmillió darabot adtak el. Ezután jelent meg 1982-ben a legendás Thriller, olyan nagy slágerekkel, mint a Billie Jean, vagy a Paul McCartney-val közösen írt The Girl is Mine.

Michael Jackson ekkor már szupersztár, így 1985-ben Lionel Ritchie-vel együtt megírhatja a We Are The World című számot, amivel a kor leghíresebb előadóival összeölelkezve, fülhallgatóra szorított kézzel énekelve az afrikai éhezőkön akar segíteni.

A bulvármédia 1986-ban kezdett el rászállni a popvilág legfontosabb szereplőjére, akire azt mondták, legalább olyan meghatározó volt a könnyűzenében, mint John Lennon. Ekkor jelentek meg róla azok a hírek, hogy Jackson oxigénsátorban alszik, hogy lassítsa örögedési folyamatát. A hír ugyan nem volt igaz, hiszen az énekes azért készíttetett magáról olyan képet, amin oxigénkapszulában fekszik, mert ezzel akarta promótálni a Captain EO című filmjét. Jackson ekkor esett át élete negyedik plasztikai műtétjén. Férfiasabban akart kinézni, ezért extra arccsontot rakatott be magának. Arról is cikkeztek már, hogy egy csimpánzzal él együtt.

Jackson ebben a korszakban kezdett el fogyókúrázni, mert táncos alkatot szeretett volna elérni. Testsúlyingadozásai miatt ráfogták, hogy anorexiás, azt viszont szakorvosok is megállapították, hogy van egy olyan pszichológiai problémája, ami miatt nem tudja, hogy néz ki valójában.

Man In The Mirror vagy a The Way You Make Me Feel), ami ugyan nem fogyott annyira, mint a Thriller, tavalyig 30 millió példányban kelt el. A Baddel Jackson két évig turnézott. 1988-ban adta ki első önéletrajzi könyvét a Moon Walkot. Ebben a Jackson 5-os megpróbáltatásairól, apja kegyetlenségéről és a gyerekkori bántalamazottságáról is írt. Ebben az évben vette meg a hírhedt Neverland farmot 17 millió dollárért, aminek 11 négyzetkilométeres területen volt óriáskerék, mozi és állatkert is. A King of Pop nevet állítólag 1989-ben kapta Elizabeth Taylortól, aki egy díjátadón "the true king of pop, rock and soul" - ként konferálta fel.

1991-ben 65 millió dolkláros szerződést írt alá a Sonyval, és tavasszal kijött új albuma, a Dangerous, ami világszerte 32 millió darabban kelt el, a Remember the Time, a Heal the World lettek a legnagyobb slágerek. Ezután alapította meg a Heal the world nevű alapítványát, amivel afrikai AIDS-es gyerekeken akart segíteni, sok-sok millió dollárt gyűjtött rá össze.

1993-ban pályája csúcsán együtt zenélt Bill Clintonnal az elnöki beiktatási rendezvényen, és koncertet adott a Super Bowl szünetében.

Kétszer vádolták meg kiskorúak megrontásával, először 1994-ben, akkor a tizenhárom éves Jordan Chandler vádolta meg azzal, hogy szexuálisan zaklatta. A rendőrség akkor több házkutatást is tartott Michael Jackson birtokán, az ügyben megszólalt Michael Jackson testvére, LaToya is, aki szerint az énekes gyakran napokra bezárkózott fiatal fiúkkal a hálószobájába, majd több százezer dollárról szóló csekkeket írt a fiúk szüleinek.

A Jordan Chandler elleni nemi erőszak ügyében azonban nem emeltek vádat, mivel Michael Jackson peren kívül megegyezett a szülőkkel, akik visszavonták a vádakat. Egyes források szerint 22 millió dollárba került a fiú hallgatása.
Filmszerepei

Első filmszerepét az Óz a csodák csodájának feldolgozásában vállalta, a Madárijesztőt játszotta benne. Aztán Coppola Captain EO-jában lehetett látni űrparancsnokként, aki az Anjelica Huston által alakított gonosz királynő ellen harcolt. A Men In Blackben felajánlottak neki egy szerepet, amit visszautasított, de a Man In Black 2-ben elvállalta M Ügynök szerepét. Később a Miss Cast Away című B-kategóriás filmben ennek a szerepnek a paródiáját, MJ Ügynököt játszotta el.

A The Simpsonsban is szerepelt, a harmadik szezon első részében, a Stark Raving Dad címűben Leon Kompowsky hangját adta, de csak John Jay Smith álnéven kreditálták. A híres Do the Bartman számot ő írta (nem jegyezte a saját nevén), és a Happy Birthday Lisa Nova című részbe is írt egy dalt.

Ugyan nem szeretett volna, de mégis szerepet kapott South Park nyolcadik szériájában, a 2004-es The Jeffersons című rész róla szólt. Az alaptörténet szerint Mr. Jefferson (Michael Jackson) túl elfoglalt, hogy fiára, Blanketre vigyázzon, ezért Kyle-ék veszik át az apaszerepet, míg Cartman mély barátságot köt Mr. Jeffersonnal.

1994-ben jött a hír, hogy Jackson elvette feleségül Elvis Presley lányát, Lisa Marie Presleyt, majd két évvel rá elváltak. HIStory című duplaalbumát 1995-ben adta ki 15 régi és 15 új számmal. A lemez világkörüli turnéjának ausztrál állomásán vett el feleségül a bőrgyógyászát, Deborah Jeanne Rowe-t, akivel akkor találkozott, mikor egy pigmenthiányos betegséggel (vitiligo) diagnosztizálták. Tőle született Jacko első két gyermeke, Michael Joseph Jackson, Jr. (másnéven "Prince") és Paris Michael Katherine Jackson. 1999-ben elváltak, ekkor Jackson kapta meg mindkét gyereket.

Michael Jackson annyit jótékonykodott, hogy még a Guiness Rekordok Könyvébe is bekerült, mint a legjótékonyabb híresség a világon. A Nelson Mandela alapítványtól kezdve az Unescón át a Vöröskeresztig, mindenhol tevékenykedett, és jótékonysági akciókban is részt vett.

Jövedelmének nagy része nem is saját dalainak bevételéből származott, ugyanis Jackson már a nyolcvanas évek elején üzletelni kezdett jogdíjakkal. Többek közt ő szerezte meg Eminem, Shakira és Beck dalainak jogait, de nála van az összes Beatles-dal joga is. Ez utóbbi miatt Paul McCartney (aki szintén jogdíjakat adott-vett) megharagudott rá.

Hat évig nem adott ki albumot, a 2001-es Invincible-t óriási várakozás, és a Sonyval való csúnya szakítás előzte meg. Jackson harmadik gyereke, Prince Michael Jackson II., alias Blanket (paplan) 2002-ben született. Az anya kiléte soha sem vált nyilvánossá, csak annyit, tudni, hogy Blanket mesterséges megtermékenyítéssel, Jackson saját spermájából fogant.

2005-ben újabb gyermekmolesztálási ügybe keveredett, ezúttal a 13 éves Gavin Arvizo megrontásával vádolták, a rendőrség ebben az esetben is több házkutatást tartott, és végül két évvel az ügy kirobbanása után vádat is emeltek. Michael Jacksont ekkor pszichológus is megvizsgálta, aki szerint az énekes érzelmi világa éppen olyan mint egy tízéves gyermeké. Az üggyel kapcsolatban a Larry King Show-ban Elizabeth Taylor is megszólalt: ő azt mondta, hogy gyakran aludt együtt Michael Jacksonnal, akivel azonban csak rajzfilmeket néztek az ágyban.

Az énekes ebben a pedofil ügyének kirobbanásakor szokott rá a morfiumra és a Demerol nevű gyógyszerre, majd mindenféle stresszbetegségek jelentkeztek nála. Az öt hónapig húzódó pere után Bahrainba költözött, ahol Abdullah sejk vendégeként éldegélt. 2006 környékén már egyre gyakrabban lehetett hallani anyagi gondjairól. Eladta Neverlandet, de ez a bevétel semmi volt ahhoz képest a 270 millió dolláros kölcsönhöz képest, amit a kiadóvállalatát terhelte. A Forbes akkori közlése szerint Jackson még így is 75 millió dollárt keresett évente.

Magyarországon különösen népszerű volt, a Pecsában mai napig sikkerrel működik a fan klubja, ahol a hardcore rajongók között még mindig nagyrészt fiatalok vannak.

Idén jelentette be 50 állomásos koncertjét, amivel visszatért volna. A sorozat London legnagyobb koncerttermében, az O2 Arenában kezdődött volna július 13-án. Eleinte csak tíz állomásról volt szó, de aztán egyre többet és többet kötöttek le. A hírek szerint orvosai több vizsgálatot is elvégeztek rajta, mielőtt koncertezni engedték volna, és nem találtak problémát. Halála előtt a nagy visszatérésére gyakorolt.

Visszatérését több mint egymillióan láthatták volna, az összes jegy órákon belül elkelt. Állítólag csupán az első tíz koncert 50 millió fontot hozott volna Jacksonnak.

0
Your rating: Nincs

Elkelt Michael Jackson kesztyűje

Elkelt Michael Jackson kesztyűje

Egy amerikai árverésen kb. 63 millió forintnak megfelelő dollárért kelt el Jacko strasszokkal díszitett kesztyűje, aminek egy golfkesztyű az alapja és Michael Jackson 1983-tól védjegye lett.

0
Your rating: Nincs

Hétfőn emelnek vádat Michael Jackson orvosa ellen

Hétfőn emelnek vádat Michael Jackson orvosa ellen

Hétfőn emelnek vádat Michael Jackson orvosa ellen a sztár halálával kapcsolatban - közölte pénteken a Los Angeles-i ügyészség. Hozzátették, hogy annak részleteiről is csak aznap adnak tájékoztatást.

Az ügyet közelről ismerők szerint Conrad Murrayt gondatlanságból okozott emberöléssel fogják megvádolni. Ha ezt a vádat bizonyítottnak találják, akkor akár négy évi börtönbüntetést is kiszabhatnak rá.

Murray a popsztár személyes orvosa volt, és akkor is az énekes Los Angeles-i házában tartózkodott, amikor Jackson - vélhetően gyógyszer-túladagolás következtében - elhunyt.

Az orvosnak egy büntetőjogi bíróság előtt kellett megjelennie pénteken. Arra lehetett számítani, hogy már aznap vádat emelnek ellene, de az ügyészség szóvivőjének közlése szerint nem készült el a papírmunkával.

Michael Jackson június 25-én hunyt el londoni koncertsorozatára készülve. Az orvos szakértői jelentések szerint szervezetében kisebb műtétekhez használt erős altatót találtak, amelyet csak orvos adagolhatott neki. Emellett más nyugtatókat, fájdalomcsillapítókat is szedett.

Murray kihallgatása során elismerte, hogy Jacksonnak krónikus álmatlanság ellen röviddel halála előtt is adott a műtéti altatóból.

0
Your rating: Nincs

JACKO SHOW

JACKO SHOW

Michael Jackson Live Tribute Concert:
2010. január 16.,17. Budapest, SYMA Csarnok
2010. január 18. Győr, Egyetemi Csarnok
2010. január 19. Veszprém, Veszprém Aréna

Százmilliók siratták Michael Jacksont világszerte, akik számára szenzációs hír, hogy újra átélhetik imádott kedvencük előadását, érezhetik az energiáját és vele énekelhetik minden idők legnagyobb slágereit.

A színpadon valójában a legendás Bad Tour elevenedik meg, olyan slágerekkel, mint a Beat It, a Billy Jean, a Thriller, a Wanna Be Starting Something, a Shake Your Body, a Human Nature, a She’s Out Of My Live, vagy a Jam. Mindebben részt vesz Jackson négy egykori táncosa és koreográfusa, két háttérvokalistája és négy hangszeres zenésze. A koncerten Danny Ware-t láthatjuk Jacksonként, aki az elmúlt tizenhárom év során is sokszor ”helyettesítette” és megszemélyesítette a sztárt.
A hasonlóság ezért szinte hátborzongatóan meghökkentő! Aki látja, hitetlenkedve teszi fel a kérdést: ”Biztos, hogy ő nem Michael?”
Danny végigturnézta a világ legnagyobb koncerthelyszíneit, ahol a ’80-as évek Jaksonjaként emlegették, nem véletlenül: sok szempontból a legenda akkori korszakát idézi a zenéje, az előadásmódja, a mozgása és az énekstílusa. A nézők egy valódi, élő koncert részesei lehetnek, hiszen Danny élőben énekli végig a show-t, amelybe belevonja a rajongókat, akik
így aktív résztvevői lehetnek ennek a varázslatos világnak.

A másfél óra minden egyes percében valami egyedülálló dolog történik, az estét a látvány, a pirotechnika, a hangzás, táncosok a jelmezek teszik teljessé.

0
Your rating: Nincs

Kezdődik Michael Jackson orvosának bírósági meghallgatása

Kezdődik Michael Jackson orvosának bírósági meghallgatása

Előzetes meghallgatáson dönt a Los Angeles-i bíróság arról, hogy elindítsa-e e a pert Michael Jackson gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolt orvosa ellen. Az ügyészség szerint az orvos okozta a sztár 2009-es halálát, azzal, hogy erős altatót adott be neki.

Kedden kezdődik a elhunyt Michael Jackson orvosa, Dr. Conrad Murray előzetes bírósági meghallgatása az egyik Los Angeles-i bíróságon. A meghallgatás célja, hogy a bíró eldöntse, elegendő bizonyíték áll-e rendelkezésre ahhoz, hogy pert indítsanak az orvos ellen a popsztár 2009. júniusi halála miatt.

Az ügyészség gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolja Murrayt, aki beadta Jacksonnak azt az erős altatót - propofolt -, amely végül a halálát okozta. Murray tagadja bűnösségét, és ugyan elismerte, hogy beadta az anyagot a zenésznek, de azt állította, hogy nem volt ártalmas mennyiség.

A halottkém vizsgálata szerint a popsztár halálát az altató okozta, de testében más gyógyszerek - nyugtatók, fájdalomcsillapítók és élénkítő szerek - nyomait és kimutatták.

Az előzetes meghallgatásra, amely várhatóan két hétig húzódik majd, Murray-n kívül összesen 30 tanút idéztek be. Azt még nem tudni, hogy ha a író úgy dönt, van elegendő bizonyíték, akkor mikor fog elindulni a per. Ha a perben bűnösnek találják, a szívgyógyász akár négy év börtönt is kaphat.

0
Your rating: Nincs

Kiderült Michael Jackson titka!

Kiderült Michael Jackson titka!

A Pop Királya szinte teljesen egészséges volt, ahogy azt egy ötven éves embertől el lehet várni. Ám boncolási eredményéből több olyan információ is napvilágra került, amiről eddig csak találgathattunk.

Michael Jackson boncolási jegyzőkönyvében az áll, hogy súlya megfelelt a magasságának, tehát nem volt kórosan sovány. Azt is tartalmazza, hogy egy osteoarthritis nevű izületi betegség kínozta az ujjait és a gerincét. Számos heget találtak a testén, a füle mögött is, a vállain is, a hátán és közel a köldökéhez. Szíve erős volt, de tüdőgyulladása volt. A többi szerve teljesen rendben volt. Szervezetében az altatáshoz használt propofolt és négy másik nyugtatót, a fájdalomcsillapító Lidocaint és egy az újraélesztésnél használt gyógyszert találtak. De semmi illegális drogot vagy alkoholt nem fedeztek fel szervezetében. Gyomrában sem találtak semmi féle pirulát.
Olyan titkot is elárul a jegyzőkönyv, amit a rajongók csak sejtettek hosszú ideje. Jacko ugyanis kopaszodott, ezért fekete tetoválást készítetett a hajtövére, körben a homlokán. Szintén tetoválás díszítette a szemeit és a szemöldökét. Kozmetikai tetoválás volt az ajkain is. Az is kiderült, hogy bőre betegség miatt fehéredett ki, mert elpusztultak a pigmentsejtjei, így foltos lett a bőre.
A halál okaként a klinikai altatószert jelölték meg, az okozta halálát, mert nem volt a közelben megfelelő orvosi segítség. Jacko mellkasán az újraélesztés következményeként lila foltok voltak, eltört a mellcsontja és néhány bordája.

0
Your rating: Nincs

Londonban is megbukott a Michael Jackson emlékkoncert

Londonban is megbukott a Michael Jackson emlékkoncert

A Wembley-stadionba szervezett jövő nyári tribute-koncertre nem kerül sor, mert a show-t rendező promóciós cég tönkrement. Michael Jackson bátyja még bízik benne, hogy talál megoldást.
A World Awards Media még idén szeptemberben szerette volna megtartani nagyszabású Michael Jackson-emlékkoncertjét a bécsi schönbrunni kastélyban, ám az utolsó pillanatban kénytelen volt törölni a rendezvényt, mert amellett, hogy az érdeklődés rendkívül halvány volt a koncert iránt, több sztár is lemondta a részvételt, így Mary J. Blige, Chris Brown és Natalie Cole is visszakozott.

A World Awards Media nem sokkal ezt követően bejelentette: a koncertet megtartják, de csak jövő nyáron, és nem Bécsben, hanem a londoni Wembley-stadionban. Most azonban kiderült, a show ismét elmarad, a cég ellen ugyanis idő közben felszámolási eljárását indítottak el.

A koncert szervezését Michael Jackson testvére, Jermaine vállalta magára, s a hírek szerint ő mindent megtesz annak érdekében, hogy ne essen kútba a terv, ezért megpróbál másik promótert szerezni, amely - egy későbbi időpontban - megrendezi show-t.
Forrás: est.hu

0
Your rating: Nincs

Magyarul is leadják Michael Jackson temetését

Amerikában öt nagy adó is élőben közvetíti Michael Jackson búcsúsztatását a Los Angeles-i baseballcsarnokból. Itthon a CNN adásából, vagy a Reflektor Tévén követhetjük az eseményeket, utóbbin a Szombat esti láz műsorvezetőjeként elhíresült Ördög Nóra lesz a kommentátor.

Michael Jackson temetés kedden, helyi idő szerint 10-kor kezdődik a Staples Center baseballcsarnokban és a Nokia Theatre-ben. A szertartásra 17 500 jegyet sorsoltak ki a rajongók között, míg a csarnok környékéra negyedmillió embert vártak, akik az első tervek szerint kivetítőn követhették volna az eseményeket. A Los Angeles-i rendőrség azonban a tömegjelenetek elkerülése miatt megtiltotta a köztéri kivetítők kihelyezését, és mindenkit megkértek, hogy inkább a tévében nézzék a megemlékezést.

Az Egyesült Államokban öt televíziócsatorna, az NBC, az ABC, a CNN, az MSNBC és az E! is élőben Michael Jackson búcsúztatását.

A negyedik nagy networkadó, a CBS egyelőre annyit közölt, hogy népszerű híradósa, Katie Couric ott lesz a Staples Center-ben, de csak kommentálja az eseményeket. A CNN International jóvoltából Magyarországon is lehet majd látni Michael Jackson gyászszertartását: a csatornán magyar idő szerint kedd este 6-tól kezdődik a közvetítés, amelynek kommentátorai között lesz Anderson Cooper és Larry King is.Aki viszont magyar nyelven akarja nézni a gyászszertartást, az Reflektor Tévére kell hogy kapcsoljon (amennyiben van ilyen adó szolgáltatója kínálatában), ahol kedd este héttől élőben adják a szertartást, a kommentátor Ördög Nóra lesz.

Azt egyébként még mindig nem tudni, hogy pontosan hogyan zajlik majd Michael Jackson másfél órásra tervezett búcsúztatása: annyit közölt a Jackson-család, hogy a szűkkörű ceremónia a Forest Lawn temetőben lesz majd valamikor a keddi gyászszertartás után.
Az egész világ tévén nézi majd?

Eddig mindössze mindössze pár olyan tévés eseményt tartanak számon, amelyek egy pillanatra visszatartották a világ lélegzetét. Sokan ezek közé sorolják John F. Kennedy meggyilkolását 1963-ban, az első Holdra szállást 1969-ben, valamint Diana hercegnő temetését 1997-ben. Utóbbi nézettségét a BBC 2,5 milliárdosra becsülte. II. János Pál pápa négy évvel ezelőtti temetését szintén több milliárd tévénéző kísérte figyelemmel.

0
Your rating: Nincs

Michael Jackson már halott volt, amikor a mentők megérkeztek

Michael Jackson már halott volt, amikor a mentők megérkeztek

Egyre több terhelő vallomás születik Michael Jackson egykori orvosa, Conrad Murrayvel szemben. Állítólag a popsztár már a mentők megérkezése előtt 20 perccel halott volt, nyilatkozta az egyik mentőápoló és ez teljesen ellentmond Murray beszámolójának.

A Los Angelesi bíróság számára az egyik legfontosabb kérdés Jackson halálának időpontja. Egyre több jel mutat arra, hogy a magánorvos hazudott erről. Martin Blount mentőápoló szilárdan állítja, hogy megérkezésük előtt legalább 20 perccel Jacko már nem élt, a bőre hideg volt, a szemei nyitva voltak, ami azt jelenti, hogy körülbelül 20-50 perce volt halott. Blount ezen kívül arról is beszámolt, hogy Murray azt mondta nekik, nem adott gyógyszert a popsztárnak. Az orvos ugyanakkor egy injekcióstűt tartott a kezében, a padlón pedig három ampulla Lidocain volt.

A Los Angelesi egyetemi kórház sürgősségi osztályáról két orvos azt vallotta a bíróság előtt, hogy Murray nem vallotta be, hogy Propofolt adott az énekesnek, csak Lorazepamról beszélt, ami pánikrohamok elleni szer.

Jackson 2009. június 25-én halt meg, a boncolási eredmények szerint Propofol túladagolásban. Az ügyészség szerint Murray minden este altatóként adagolta a veszélyes szert az énekesnek. Jackson egyik alkalmazottja szerdán azt mondta, hogy az orvos bizonyítékokat tüntetett el először és csak ez után hívta az ügyeletet. Ha mindezek a vádak bebizonyosodnak, négy évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetik és elvesztheti praktizálási jogát.

siu/AFP
FH

0
Your rating: Nincs

Michael Jackson orvosa hagyta meghalni a popsztárt

Michael Jackson orvosa hagyta meghalni a popsztárt

Újabb vád lehet Michael Jackson magánorvosa ellen. Az elhunyt popsztár logisztikai igazgatója azt állítja, hogy az orvos nem hívta azonnal a mentőket a haldokló énekeshez, hogy legyen ideje összegyűjteni a szobában a gyógyszeres fiolákat.
Alberto Alvarez a nyomozóknak tett vallomásában azt mondta, hogy Jackson még élt, amikor a magánorvos, Conrad Murray hívására az ágyához ért, és segített az orvosnak az újraélesztésben. Az orvos ellen még február elején emeltek vádat gondatlanságból elkövetett emberölés címén, mert bevallása szerint erős klinikai altatószerrel, propofollal kezelte az álmatlanságban szenvedő sztárt.

0
Your rating: Nincs

Michael Jacksonra emlékezünk egy Dj Gior-Gee mixel a Lazapipa Rádión

Michael Jacksonra emlékezünk egy Dj Gior-Gee mixel a Lazapipa Rádión

Michael Jacksonra emlékezünk egy Dj Gior-Gee mixel a Lazapipa Rádión

0
Your rating: Nincs

Rekordszerződést hozott Michael Jackson hagyatéka

Rekordszerződést hozott Michael Jackson hagyatéka

Minden idők legnagyobb összegű lemezszerződését kötötte meg a Michael Jackson-hagyaték kezelőivel a Sony Music Entertainment: a 200 millió dollárt garantáló megállapodás keretében a következő hét évben tíz projektet hoznak tető alá.

A vállalkozás, amely bizonyos feltételek teljesülése esetén akár 250 millió dollárt is hozhat, elsősorban lemezek kiadására irányul, ezek közül a tavaly júniusban elhunyt popsztár eddig még meg nem jelent számaiból készülő album megjelentetését már novemberre ígérik - számolt be róla az AP hírügynökségnek a keddi hivatalos bejelentés előtt egy neve elhallgatását kérő hivatalos forrás. A szerződésben egy videójáték, egy Michael Jackson korábbi videoklipjeit tartalmazó DVD és az Off the Wall című ötödik stúdióalbum újrakiadása is szerepel. Szintén a megállapodás részét képezi az a kétlemezes album, amely a This Is It című Jackson-film kíséretében már megjelent.

A 200 millió dolláros szerződés a szakértők szerint már csak azért is példátlan, mert az értékesítésből származó jogdíjakat nem tartalmazza. A szerződésből származó bevételeket a hagyaték gondozói Jackson 400 millió dolláros hátrahagyott adósságainak rendezésére akarják fordítani.

Korábban a Sony Corp. egyik vállalata, a Sony Pictures szerezte meg 60 millió dollárért a This Is It című film anyagát, amelynek mozis forgalmazása 252 millió dolláros bevételt hozott a stúdiónak. Ekkora jegyeladást korábban egyetlen más koncertfilmnek sem sikerült elérnie.

Jackson halálának ügyében közben tovább folyik a jogi procedúra. Háziorvosa, Conrad Murray, akit a közelmúltban gondatlanságból elkövetett véletlen emberöléssel vádolt meg a Los Angeles-i ügyészség, április 5-én jelenik meg ismét a bíróság előtt. Az óvadék fejében szabadlábon védekező orvos súlyos álmatlanság miatt kezelte a sztárt, és a nyomozás szerint ő adta be neki azt az erős - műtétekhez használt - altatót és más nyugtatókat, amelyek kombinációja a halálához vezetett.

0
Your rating: Nincs

Szörnyű titok derült ki: Michael Jackson kopasz volt és anorexiás

Szörnyű titok derült ki: Michael Jackson kopasz volt és anorexiás

Elkészült a jelentés Jacko halálának okáról: az énekes már nagyon beteg volt, de gyógyszer-túladagolás végzett vele.

A halottkém hivatalos iratából kiderül, hogy Jacksonnak alig volt haja, ezért parókát viselt, szemöldöke és szája is tetoválva volt, a halála előtti időszakban pedig lehetséges, hogy anorexiával küzdött.

Az popénekes halála idején krónikus tüdőgyulladásban szenvedett, és vért is találtak mindkét tüdejében.

"Jackson nagyon vékony volt az alap testalkatához képest, ez anorexiára utal. Az ilyen kóros soványságban szenvedő személyek gyógyszereit nagyon óvatosan kellett adagolni, mivel a vékony, illetve anorexiás embereknek alacsonyabb dózis is elég" - állítja a halottkém, aki megerősítette azt is, hogy Jackson "akut propofol mérgezésben" hunyt el, de ezen kívül számos más fájdalomcsillapító, illetve hangulatjavító szert is találtak a vérében.

0
Your rating: Nincs

Újabb Michael Jackson mix a Lazapipa Rádión

Újabb Michael Jackson mix a Lazapipa Rádión

Dj Gior-Gee új összeállítása a Lazapipa Rádión Michael Jackson számaiból.

0
Your rating: Nincs

Partnereink:

Powered by Qsa Entertainment